torek, 6. december 2011

Pravljica kot napoved :)



Današnji miklavžev dan je zame prav posebno pravljičen. :) Prinesel je namreč zgoščenko - dvojno .... samih lepih pravljic. Med drugim tudi mojo - izpod mojega peresa. Pravljico o Pujčotu, ki nosi naslov "Šest. To je največ."



Pujčo je kot kaže res tak junak, da se je mnogim že usidral v srček. In naj bo dan tako prijetno topel ... s polno mero ljubezni, ki naj vas žgečka in žgečka, preplavlja s smehom in zadovoljstvom ... da bo polno lepega in dobrega pri vsakem izmed nas doma.<3 K




Tule pa še nekaj podatkov iz sporočila za javnost ....

Med 742 pravljicami, ki jih je junija lani na javni natečaj za izvirne slovenske pravljice poslalo 386 avtorjev, je komisija izbrala 49 novih pravljic, ki so se v preteklih mesecih zavrtele na 1. programu Radia Slovenija. Poleg del uveljavljenih avtorjev so med njimi tudi besedila mladih pisateljskih upov. Pesnik in pisatelj, univerzitetni profesor Peter Svetina, mladinski pisatelj Primož Suhodolčan ter novinarka in urednica oddaje Lahko noč, otroci! Alja Verbole so prvo nagrado podelili pravljici Uspavanka za brodolomce, drugo nagrado je prejela pravljica z naslovom Skuhaj mi pravljico, tretjo pa Zaspana zebra. Ob tej priložnosti je pri ZKP RTV Slovenija izšla tudi dvojna zgoščenka, na kateri je 16 novih slovenskih pravljic, ki so jih napisali uveljavljeni avtorji in mladi pisateljski upi, med drugimi Jana Kolarič, Majda Koren, Manka Kremenšek Križman, Mateja Perpar, Sara Kern in Klemen Lah. Literarno spretno oblikovana besedila interpretirajo odlični gledališki igralci: Polona Juh, Zvezdana Mlakar, Polde Bibič, Primož Pirnat in drugi. Pravljični svet pričara tudi glasbena spremljava, ki hkrati pušča domišljiji prosto pot. Za tiste, ki raje berejo, je zgoščenki priložena tudi knjižica z ilustracijami Igorja Ribiča.

Ni komentarjev:

Objavite komentar